עוף שלם או 10 שוקיים נקיים
4 שיני שום קלופים
3 כפות רוטב סויה
3 כפות חומץ או מיץ לימון
1 כפית קינמון
2 שקיות ממתיק מלאכותי או סטיביה
1 לימון
3-2 מסמרי ציפורן
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
בקערה קטנה כותשים את שיני השום. מוסיפים סויה, חומץ או מיץ לימון,
קינמון וממתיק.
מסדרים את העוף או השוקיים בכלי עמוק עם מכסה, מושחים אותו היטב
בחומרי המשרה, מכסים ומכניסים למקרר ל־ 6 שעות לפחות.
מחממים תנור ל־ 200 מעלות.
מוציאים את העוף מהמקרר, מכניסים לחלל הבטן שלו לימון, ציפורן
ופלפל שחור.
מכסים את העוף בנייר אלומיניום וצולים 30 דקות,
מנמיכים את החום ל־ 180 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום וצולים
כ־ 30 דקות נוספות, עד שהעוף מזהיב. מסירים את העור מהעוף ומגישים.
מתאים לרגישים
לגלוטן, אם משתמשים ברוטב סויה ללא גלוטן