קרמבל תפוחי עץ

קראמבל תפוחים

ללא גלוטן, כשר (גם) לפסח

הקרמבל הזה "מעיף את הסכך"! טעים, פשוט, ותכלס- די בריא! מתאים לשלב צהוב וירוק, לפי שיטת הרמזור. הוא פתרון מעולה לכל ימות השנה לאוכלים דל פחמימות, לפי דיאטת הפחמימות המסויימות (SCD), הוא מתאים לבעלי מערכת עיכול רגישה ויכול לשמש כפינוק אחה"צ או אמצע הבוקר, בצירוף כוס תה צמחים.

זמן הכנות:  20 דקות | זמן אפיה: 45-50 דק'.

חומרים:

קרמבל

1 כוס קמח שקדים.

1/3 כוס מייפל / סילאן/ דבש

½ כוס (120 גרם) שמן קוקוס או חמאה צהובה

½  כוס אגוזי מלך מושרים, מרוסקים גס- אפציונלי.

תפוחים

3 תפוחים אדומים או ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 כפות מייפל / סילאן/ דבש

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון

¼  כפית אגוז מוסקט ( לא חובה)

1 כף מיץ לימון

חופן פטל טרי או קפוא

לשדרוג- 1 כף ליקר אלכוהולי כלשהו (אלכוהול מתאדה בחום אבל הטעם המיוחד -נשאר)

אופן הכנה:

קרמבל

בקערה להניח קמח, סוכר ושמן / חמאה מומסת.

בעזרת הידיים לפורר עד שמתקבלת תערובת שמזכירה חול לח עם גושים.

להוסיף שברי אגוזים ולערבב.

להניח במקרר עד לסיום השלב הבא.

תפוחים

להדליק תנור על 180 מעלות.

בקערה להניח תפוחים חתוכים,

להוסיף את כל שאר מרכיבי התפוחים, מלבד הפטל, ולערבב היטב.

להעביר לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפיה אקולוגי, להדק לתחתית.

לפזר מעל פטלים (כמה שמתחשק, כחופן).

להוציא את הקרמבל מהמקרר ולפזר מעל הפירות. להכניס לתנור המחומם ולאפות 45-50 דקות עד שהדפנות מבעבעות ומעט מקורמלות.

לקרר רבע שעה ולהגיש בקעריות.

הערות אפשרויות:

  • במקום תפוחים אפשר אגסים / אפסק / שזיף / משמש
  • במקום פטל אפשר פירות יער / אוכמניות / תותים /חמוציות

לפי אתר https://tivoneat.co.il/

בתיאבון ולבריאות,

עדי זוסמן Rd BSc MBA

תזונאית ומאמנת בריאות

מפתחת של הגישה המשולבת לבריאות מערכת העיכול

מחברת הספר "דרך הבטן"

Apple crumble




-דף זה אינו מיועד לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעה כלשהי של מחלה
-התוצאות עשויות להשתנות וייתכן והתוצאות אינן מייצגות או עשויות להיות מדוייקות
-מידע זה אינו מהווה ייעוץ רפואי ואין להסתמך עליו ככה

לרכישה לפרטים
וויומיקס

    ×

    התקדמו לויוומיקס הדור הבא של הפרוביוטיקה

    רוצים לשמוע עוד? השאירו פרטים ונחזור אליכם