חומרים:
1 ק"ג מלפפונים אורגניים, דקים וצפופים, שטופים היטב
4 כפיות מלח גס / אטלנטי
1 זר שמיר, על גבעוליו ועלעליו
6-8 שיני שום מקולפים
5 גרגירי חומוס לא מבושל (לשמירה על הפריכות)
צנצנת זכוכית גדולה, שנסגרת באופן אטום.
צורת הכנה:
ממיסים את המלח במים עד המסה מלאה. מצננים את המים. מעקרים את צנצנת במים רותחים. מסדרים את המלפפונים בצנצנת עם גבעולי שמיר, גרגירי חומוס ושיני שום ביניהם, כך שיהיו דחוסים היטב, עד הסוף. ממלאים את הצנצנת במי מלח באופן שהמים נשפכים מלמעלה. מוודאים שהמלפפונים מכוסים היטב במים. סוגרים את המכסה ומשאירים על השיש למשך כ- 3-4 ימים, תלוי בעונה. פעם ביום פותחים את המכסה כדי לתת לגזים הנוצרים בפנים לצאת וסוגרים חזרה. בסיום התהליך המלפפונים יחליפו את צבעם לירוק זית והתמיסה תהיה בעלת ריח אופייני. מעבירים למקרר. ניתן להשתמש בתמיסה עם מלפפונים חדשים עוד פעמיים- שלוש.
עדי זוסמן RD BSc MBA
דיאטנית קלינית, מאמנת בריאות, מחברת הספר "דרך הבטן", מנהלת המרכז וביה"ס לבריאות מערכת העיכול "דרך הבטן".