מלפפונים כבושים במלח

מלפפונים כבושים במלח

חומרים:

1 ק"ג מלפפונים אורגניים, דקים וצפופים, שטופים היטב

4 כפיות מלח גס / אטלנטי

1 זר שמיר, על גבעוליו ועלעליו

6-8 שיני שום מקולפים

5 גרגירי חומוס לא מבושל (לשמירה על הפריכות)

צנצנת זכוכית גדולה, שנסגרת באופן אטום.

צורת הכנה:

ממיסים את המלח במים עד המסה מלאה. מצננים את המים. מעקרים את צנצנת במים רותחים.  מסדרים את המלפפונים בצנצנת עם גבעולי שמיר, גרגירי חומוס ושיני שום ביניהם, כך שיהיו דחוסים היטב, עד הסוף. ממלאים את הצנצנת במי מלח באופן שהמים נשפכים מלמעלה. מוודאים שהמלפפונים מכוסים היטב במים. סוגרים את המכסה ומשאירים על השיש למשך כ- 3-4 ימים, תלוי בעונה. פעם ביום פותחים את המכסה כדי לתת לגזים הנוצרים בפנים לצאת וסוגרים חזרה. בסיום התהליך המלפפונים יחליפו את צבעם לירוק זית והתמיסה תהיה בעלת ריח אופייני. מעבירים למקרר. ניתן להשתמש בתמיסה עם מלפפונים חדשים עוד פעמיים- שלוש.

עדי זוסמן RD BSc MBA

דיאטנית קלינית, מאמנת בריאות, מחברת הספר "דרך הבטן", מנהלת המרכז וביה"ס לבריאות מערכת העיכול "דרך הבטן".

-דף זה אינו מיועד לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעה כלשהי של מחלה
-התוצאות עשויות להשתנות וייתכן והתוצאות אינן מייצגות או עשויות להיות מדוייקות
-מידע זה אינו מהווה ייעוץ רפואי ואין להסתמך עליו ככה

לרכישה לפרטים
וויומיקס

    ×

    התקדמו לויוומיקס הדור הבא של הפרוביוטיקה

    רוצים לשמוע עוד? השאירו פרטים ונחזור אליכם