מתאים לרגישים לגלוטן ולטבעונים
החציל שייך למשפחת הסולנים. הוא דל מאוד בקלוריות, בחלבון ובפחמימות, מכיל סיבים תזונתיים, מנגן, אנטיאוקסידנטים שעוזרים לעבודת המוח.
מומלץ לאכול חצילים בכל צורה ובכל כמות, כמובן ללא תוספת כמויות גדולות
של שמן ומיונז.
המתכון:
2 חצילים
2 עגבניות בשלות גדולות, שטופות, חתוכות לרבעים
2-1 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים
3-2 שיני שום כתושות (אם רוצים)
מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, לפי הטעם
3-2 כפות שמן זית או שמן קנולה
כפית פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אם רוצים)
מחממים תנור ל־ 210 מעלות.
קולים את החצילים והעגבניות בתנור כ־ 25-20 דקות עד שהם מתרככים ומזהיבים מבחוץ. אחרי שהם מתקררים מסירים את הקליפה השרופה. אפשר גם להניח את החצילים על מחבת לקלות על אש גבוהה עד שהקליפה נשרפת.
קוצצים ידנית או במעבד מזון את החצילים יחד עם העגבניות, הבצל והשום.
מעבירים לקערה, מתבלים, מוסיפים את השמן ומאחסנים במקרר. אפשר לאכול אותו קר כמו סלט או תוספת למנה חלבונית ואפשר להשתמש בו כממרח טעים מאוד על הסנדוויץ' שתיקחו ללימודים.
מה שטוב במתכון זה שאפשר להחסן אותו לכמה ימים ולא להכין כל פעם מחדש – חוסך זמן.