עברה עוד שנה, הזמן רץ והחיים עוברים במהירות. לכן חשוב למלא אותם בדברים חשובים, מעניינים, מועילים וגם בריאים.
כל אחר בוחר מה חשוב לו יותר ומה פחות. לצערי רבים שוכחים לדאוג לעצמם.
אז בשנה החדשה אני מזמינה אתכם לכלול בין הדברים החשובים דאגה לבריאות, כולל בדיקות, ביקור אצל הרופא המטפל, טיפול וניקוי שיניים, וכמובן לאמץ אכילה בריאה ופעילות גופנית.
קיימת אמונה די מקובלת שבחגים עולים במשקל. אז שתדעו: מי שמאמין בזה בטוח יעלה במשקל. אם תאמינו שזה תלוי בכם ואין הכרח לעלות במשקל תוכלו לשמור על משקלכם.
תחשבו, תתכננו, תכינו והכל יסתדר!
בעצם, בראש השנה הדברים המיוחדים הם דבש, תפוח ורימון. בסדר, אז אוכלים מעט מכל דבר, רק כחלק מהמסורת.
לידיעתם, 1 תפוח עץ גדול שווה כ-100 קלוריות (כמות הקלוריות בתפוח תלויה בגודלו ולא במתיקותו), 1 כפית דבש -כ כ-20-25 קלוריות, 1רימון כ-100 קלוריות. רוב הקלוריות מגיעות מסוכרים.
כל היתר זה אוכל די רגיל, רק שהכמויות גדלות מדי. השמן משום מה מציף את המנות, בלי לדבר על מנות מתוקות שהמגוון וכמות הסוכר בהן ממש יוצאים מכל פרופורציה של ארוחה אחת, אפילו חגיגית. בחישוב לארוחה צנועה אפשר להגיע ל-2000 קלוריות לארוחה אחת, בארוחה יותר מופרזת אף יותר. ואם אוכלים ארוחה כזו כל יום חג, אז לא פלא שעולים במשקל.
כמה דוגמאות, ברור שהכמויות תלויות בגודל המנה.
גפילטע פיש, כדור קטן: עם סוכר כ-100 קלוריות, ללא סוכר כ-70 קלוריות. טיפ: השתמשו בממתיק מלאכותי, אף אחד לא ירגיש בהבדל
מנת עוף בינונית: כ-300 קלוריות
מנת בקר בינונית: כ-400 קלוריות (תלוי עד כמה הבשר שמן)
מנה תפוחי אדמה מטוגנים: כ-300 קלוריות
מנה של אורז פשוט: כ-200 קלוריות, בתוספת צימוקים, אגוזים וכדומה: 300 קלוריות ויותר
כוס רגילה של שתייה ממותקת בסוכר: 85 קלוריות (כ-4 כפיות סוכר)
כוס יין מתוק: כ-100 קלוריות
כוס יין יבש: ג-70 קלוריות
100 גרם אגוזים ושקדים: כ-650 קלוריות
טיפים לניהול בריא יותר של החג:
- להקטין כמויות – לשים פחות בצלחות ההגשה, זה יגרום לאורחים להעמיס פחות על הצלחת.
- להשתמש בצלחות קטנות יותר, גם צלחות ההגשה וגם צלחות האוכל. לאורחים – למלא את הצלחת פעם אחת ולא להוסיף, פרט לירקות. בצלחת קטנה שמים פחות, אבל זה נראה יותר.
- לצמצם את מגוון המנות הכולל, ולהגדיל את מגוון הירקות. אני יודעת שלרוב המארחים זו משימה קשה, אולי חס וחלילה לא יספיק אוכל לכולם. אבל כולנו יודעים שזה לא יקרה, וגם אם יגידו שאתם חוסכים על חשבונם – אז יגידו. אבל אתם תהיו גאים בעצמכם שלא גרמתם לאורחים שלכן להשמין ולפגוע בבריאות. תנסו. במקום 3 מנות בשריות תכינו רק שתיים, במקום 4 תוספות תכינו רק אחת, איזה כיף זה יהיה, במקום 3 סוגי מנות מתוקות תגישו קערת פירות ואולי עוגה אחת קטנה.
מגוון המנות על השולחן גורם לירידה ביכולת המוח "להרגיש" שובע, כך שגם אם תרצו לאכול פחות, זה יכול לא להצליח.
חוץ מזה, כשיש הרבה אופציות רוצים לטעום את כולן, וזה בהכרח גורם לאכילת יתר.
- להגיע לארוחה שבעים או לפחות לא רעבים, כך תוכלו להשתלט על האוכל ולא לאפשר לאוכל להשתלט עליכם. ושוב, שימו על הצלחת דגימה מכל מה שנראה לכם מעניין, כדי לספק את סקרנותכם, אבל אל תיקחו תוספות.
- לשתות לפני ובזמן הארוחה שתייה שלא מכילה סוכר – מים, סודה, או משקאות דיאט. לא רק שמותר לשתות בזמן הארוחה, אף רצוי. במקרים רבים שתייה מצמצמת במידת מה את כמות האוכל.
- תחתכו את האוכל לחתיכות קטנות, זה מאט את קצב האכילה ותורם לתחושת השובע.
- תלבשו בגדים צמודים מאוד, זה יעצור אתכם מלאכול הרבה.
- במקרה של כאבי בטן וגזים כתוצאה מארוחה מפוצצת, תיקחו פרוביוטיקה ואפשר גם כדור ללא מרשם – קולוטל
תצאו נשכרים, גם האורחים וגם המארחים:
- תחסכו כסף
- תחסכו זמן
- תחסכו כעסים של אלה שרוצים לרזות ואתם משבשים להם את הדיאטה
- תחסכו צרבת, כאבי בטן, עלייה בלחץ דם, ברמת הסוכר ובשומנים בדם
- תרוויחו קלילות, מצב רוח טוב וגאווה עצמית – עשיתי את זה!
מאחלת לכולנו חג שמח ולא משמין!