לביבות תפוחי אדמה

לביבות

כשר לפסח, ומתאימות גם לחנוכה.
אפויות – וכך נמנעים מטיגון.
קלות להכנה- אפשר להכין עם ילדים.
קלות לעיכול, ללא גלוטן ודלות בשמן. בקיצור- כדאי לאמץ לכל השנה!

מרכיבים

מתאים לכמות של 14 לביבות:

3  תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים בקליפתם.

2 גזרים מגוררים גס.

2 ביצים או שווה ערך טבעוני (בננה / רסק תפו"ע – יוסיף טעם מתקתק, קמח חומוס פחות מתאים לשלב אדום/צהוב).

3/4 כוס קמח אורז לבן+ כף נוספת

תבלינים :

1/2 כפית מלח אטלנטי דק

כורכום, כמון, סומק (לא פלפל או פפריקה).

אופן ההכנה

לאחר שתפוחי האדמה התבשלו. להוציא מהמים, לצנן מעט, לקלוף את
הקליפה ולמעוך כמו לפירה.

לאדות את הגזר המגורר על מחבת יבשה, להוסיף 4 כף מים, כאשר המים התאדו והגזר כבר השחים, להוסיף 1 כף שמן זית ולאדות ביחד עוד כ 2 דקות, תוך כדי ערבוב עם כף עץ.

  • לערבב את כל המצרכים עם הקמח אורז והתבלינים.
  • ליצור קציצות לשטח אותן. להניח את הקציצות על נייר אפיה משומן. להכניס לתנור שחומם לחום בינוני. בסביבות 25 דקות, להפוך באמצע, אחרי כ 15 דק', לאפות עד שמזהיב.

בתיאבון ולבריאות!

מתכון מבית דרך הבטן- המרכז לבריאות מערכת העיכול,

בהנהלת עדי זוסמן RD, תזונאית קלינית ומחברת הספר "דרך הבטן".

-דף זה אינו מיועד לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעה כלשהי של מחלה
-התוצאות עשויות להשתנות וייתכן והתוצאות אינן מייצגות או עשויות להיות מדוייקות
-מידע זה אינו מהווה ייעוץ רפואי ואין להסתמך עליו ככה

לרכישה לפרטים
וויומיקס

    ×

    התקדמו לויוומיקס הדור הבא של הפרוביוטיקה

    רוצים לשמוע עוד? השאירו פרטים ונחזור אליכם