העגבנייה מכילה ויטמין ,C אשלגן, סיבים תזונתיים בעיקר בקליפה, נוגד חמצון ליקופן ומרכיבים חשובים אחרים.
עגבנייה אחת מכילה רק 25 קלוריות שחלקם לא נספג, ואילו כל כף קטשופ מכילה כפית סוכר ואין בקטשופ הרבה עגבניות, לכן מומלץ לא להגזים בו, אלא להשתמש ברסק וברוטב עגבניות במקום.
המתכון
1 קופסת עגבניות מרוסקות, יש כיום סוגים מצויינים במרכולים, תבדקו שיהיה כתוב 100% עגבניות.
1 כף שמן קנולה לטיגון
3-2 שיני שום, קלופות ופרוסות
1 פלפל חריף (למי שאוהב)
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (למי שאוהב)
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
מחממים שמן במחבת רחבה, מוסיפים עגבניות מרוסקות ושום, פלפל חריף למי שאוהב, מערבבים ומוסיפים תבלינים.
מבשלים על אש בינונית ללא מכסה. מערבבים מדי פעם. כאשר התבשיל מצטמצם ומסמיך, מסירים מהאש.
אפשר לאכול עם טורטיות, חם או קר על הלחם או בטורטיה.