המתכון
כ-1 קילו ק“ג ירקות, תלוי בגודל התבנית – פטריות/קישואים/ברוקולי/כרובית/תרד/בצל או כל ירק תבחרו. אפשר קפוא, יותר מהר וקל. אפשר לערבב כמה סוגי הירקות.
1 כף שמן
2 ביצים
2 כפות אבקת מרק עוף/בצל/פטריות.
1 גביע לבן /יוגורט עד 3% שומן
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% מכל סוג
תבלינים לפי הטעם
מחממים מראש תנור ל־ 180 מעלות.
בקערה טורפים את הביצים עם אבקת המרק, הלבן, הגבינה הלבנה והתבלינים.
חולטים את הירקות במים רותחים כ־ 10 דקות. מסננים ומועכים. אפשר לא למעוך.
מאחדים את הירקות עם שאר החומרים.
משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה. אפשר לשים על הפשטידה פרמזן.
מכניסים לתנור לכ־ 40 דקות.